BHV & VCA


Trainingen BHV

Een BHV-er staat centraal bij het creëren van een veilige werkomgeving en bij het beperken van letsel of schade in bedrijf of instelling tot de brandweer of ambulancedienst het werk overnemen. BHV-ers die door ons zijn opgeleid voldoen aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet.
De Arbo-wet verplicht de werkgever ervoor te zorgen dat de BHV-er te allen tijde adequaat zijn taken kan uitvoeren. Dit betekent dat de BHV-er zijn kennis en vaardigheden door oefening en of andere activiteiten op peil moet houden. Door de BHV’er jaarlijks het herhalingscertificaat te laten behalen, toont de werkgever aan te voldoen aan de basisverplichting. Indien de BHV-’er niet jaarlijks een herhalingscertificaat behaalt, vervalt de geldigheid van het diploma.

Mobiele trainingsunits Rensson Opleidingen heeft een voorkeur voor praktijktraining bedrijfsintern, zodat met bedrijfsrisico's “levensecht” getraind kan worden. De mobiele trainingsunits zitten vol met professioneel trainingsmateriaal om praktijkgericht en veilig te kunnen oefenen.

BHV-basis Is bedoeld voor alle medewerkers die een taak hebben of krijgen binnen de BHV organisatie. De opleiding wordt gegeven in vier dagdelen(2 dagen) overdag of 6 in de avonden en kunnen zowel bedrijfsintern als – extern gegeven worden.

BHV-herhaling Zal voor een groot deel bestaan uit praktijkoefeningen. Bij verschillende onderdelen wordt gebruik gemaakt van een LOTUS. Tijdens blusoefeningen is er een instructeur en veiligheidsman aanwezig. Deze herhalingsopleiding wordt in 2 dagdelen(1 dag) overdag of 6 in de avonduren gegeven. Deelnemers dienen in bezit te zijn van geldig BHV diploma (NIBHV of NBBe)

Trainingen VCA basis en VCA vol Werkt of bezoekt u of een van uw medewerkers regelmatig risicovolle omgevingen zoals bouwterreinen, fabrieken, werkplaatsen of bij installaties? Dan zijn u en uw medewerkers verplicht VCA gecertificeerd te zijn.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om uw medewerkers veiliger te laten werken. VCA is meer dan een checklist. Het is een uitgebreid programma waarmee bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Steeds meer bedrijven stellen het VCA certificaat verplicht voor medewerkers en contractors.

Met de VCA Basis of VCA Vol cursus behalen uw medewerkers snel hun VCA Basis of Vol certificaat, maar krijgen zij wel klassikale ondersteuning om optimaal voorbereid te zijn op het examen.

Locaties en erkenning: De VCA training via Rensson Opleidingen wordt bij u op locatie in heel Nederland gegeven. Het landelijk erkende certificaat dat u ontvangt na een positief afgerond examen is 10 jaar geldig.

VCA basis Met het Basis VCA diploma toont u of uw medewerker aan dat u de basiskennis bezit van VGM zoals die gesteld is door VCA. U geeft hiermee aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid.

VCA vol VCA-Vol is voor operationeel leidinggevenden. Hiermee geeft u of uw medewerker aan dat er veilig wordt gewerkt en er rekening wordt gehouden met het milieu en de gezondheid van de medewerkers waaraan men leiding geeft.

Voor meer informatie, vul het contactformulierKlik hier. in.