Re-integratie & Participatie


Wat heeft iemand nodig om maatschappelijk en/of arbeidsmatig echt mee te kunnen doen? Waarop is iemand uitgevallen of uit 'beeld' gebleven of uit beeld geraakt, voor zichzelf, voor anderen, voor werkgevers?

Rensson Opleidingen en Trainingen wordt vrijwel geheel gerund en gedragen door collega's, die vooral zelf een afstand tot de arbeidsmarkt HADDEN! Ervaringsdeskundigen die anderen helpen bij het zichzelf herpakken en deels zichzelf opnieuw uitvinden om ondanks beperkingen mogelijkheden te herontdekken en te benutten.

We onderscheiden hierbij mensen met:
  • ATZ = afstand tot zichzelf
  • ATO = afstand tot ontwikkeling
  • ATA = afstand tot de arbeidsmarkt

Door onze samenwerking met het Werkbedrijf en de vele betrokken bedrijven en organisaties, ontstaan echte mogelijkheden om serieus te stijgen op de (arbeids)participatieladder.
Modulaire dienstverlening, werk-fit, naar werk en praktijkgerichte scholingstrajecten worden ingezet om van beeldvorming, naar richting, naar acties en naar aansluiting te komen. Persoonlijk rendement omzetten in operationeel (bedrijfsmatig) rendement.

Een groot netwerk aan sociale ondernemingen en organisaties bieden in samenwerking met Rensson echte taak- en werkervaringen. Heel belangrijk, want mensen voelen zich daardoor weer serieus genomen, doen weer mee, willen ontwikkelen en groeien en worden weer of meer productief!
Kenmerkend voor de eigenwijze aanpak is vooral dat deelnemers positief worden uitgedaagd om vanuit een betrokken omgeving stap voor stap steeds meer van zichzelf te vragen. Coaches en begeleiders dwingen niet, maar bieden suggesties, handvatten en reiken echte mogelijkheden aan.

Als de intrinsieke motivatie is getriggerd en de richting is bepaald, is het tijd voor actie, want 'als je iets wil, zul je iets moeten'.
Wij willen graag succesvol zijn door anderen succesvol te maken!