Leren & werken


In de loop van jaren zijn vanuit Rensson Opleidingen een aantal unieke leerwerktrajecten ingericht met als voornaamste doelstelling om mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen en te scholen richting betaalde banen. Een periode theorie, gevolgd door een 'echte praktijkperiode' en daarna aansluiting op betaald werk, is in de regel de te volgen route voor deelnemers naar succes.

Binnen de praktijkperiode krijgen de deelnemers echte operationele taken en werken met of voor echte bedrijfsrelaties. Dus zo min mogelijk simulaties en zoveel mogelijk 'het echte werk'. Rensson Opleidingen werkt hierbij samen met interne en externe partners (worden op deze website voorgesteld als samenwerkingspartners).

Voorbeeld 1: Leerwerktraject tot Commercieel medewerker binnendienst.

Mensen worden hierbij opgeleid van commerciële acquisitietaken tot relatiebeheertaken, zowel digitaal als telefonisch. De opleiding is in eerste instantie ontwikkeld om mensen met energetische en mobliteitsbeperkingen vanuit huis te kunnen laten werken, met gebruik van moderne hard- en software, CRM-systeem en VOIP-telefonie. Vanuit de samenwerking met Bikkelz sociaal ondernemend wordt de praktijk vorm gegeven (www.bikkelz.nl)

Voorbeeld 2: leerwerktraject tot Controleur Brandmeldinstallaties

Na doorlopen van een grondige voorselectie, worden mensen opgeleid tot vakkundig Controleur Brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties t.b.v. maandelijks verplichte controles. In nauwe samenwerking met partnerbedrijf TBVB en praktijk biedende installatiebedrijven worden mensen in theorie en praktijk optimaal voorbereid voor het behalen van de benodigde erkende certificeringen.